Boris Kollár na kontroverznej fotografii.Boris Kollár na kontroverznej fotografii.
StoryEditor

Kollár sa u Sulíka dostal do sporu s novinármi: Nie som žiadny mafián, odkazuje

10.03.2016, 10:07
Šéf hnutia Sme Rodina sa dnes zúčastní na neformálnych rokovaniach u predsedu SaS Richarda Sulíka.

Na otázku novinárov, prečo sa objavil na fotke s mafianským bossom Piťom (Jurajom Ondrejčákom) a Rajeckým odpovedal: „Asi nás niekto nafotil. Ja nehrám divadlo, nepotrebujem sa schovávať. Podnikám dlhé roky na Slovensku, poznám veľmi veľa ľudí."

Kollár prudko reagoval na fakt, že ho chcú nazvať mafiánom. "Pozrite si mafiánske spisy, ja na nich nefigurujem. Nie som žiadny mafián," reagoval zvýšeným hlasom Kollár.

Neskôr reagoval podráždene otázkou. „Čo s tým ja mám, že sedí v base? Tak nemal robiť tie veci. Išiel som sám s frajerkou na dovolenku. Bola náhoda, že sme sa tam stretli. Nepovažujem Ondrejčáka za svojho kamaráta. Ja som nevedel, že je známy mafián, mne to je úplne jedno,“ doplnil Kollár pred budovou SaS.

Kollár: Boja sa, že skončia v base

Kollár vysvetľuje, že podniká od roku 1991. „Stretol som sa skoro s každým, ale nie sú to moji priatelia." Kollár tvrdí, že toto je snaha o to, aby sa nezostavila pravicová vláda. „Boja sa, lebo môže skončiť ich rozkrádanie krajiny a niektorí z nich môžu skončiť v base."

Kollár potom sadol do auta a odišiel preč. Novinári sa presunuli naspäť do Liberálneho domu za Richardom Sulíkom.

„Vy si vyberiete vládu, ktorá fotky utají, ale rozkradne dva milióny ročne?" reagoval Sulík na fotografie Kollára. Sulík viackrát zvýšil hlas po otázkach novinárov. "Prečo sa nesprávate korektne? Ako mi môžete vložiť do úst, že mafiánska skupina je v poriadku?" dodal Sulík.

Na záver skonštatoval, že aj on sa v roku 2002 stretol s Borisom Kollárom na Kube. "Dúfam, že to nie je na žiadnych fotografiách."

Na dianie okolo Kollára dnes na sociálnej sieti zareagoval aj Lipšic. "Finančné skupiny a oligarchovia robia všetko pre to, aby nevznikla stredopravá vláda. Strach a panika posledných dní je neuveriteľná, počúvam to z každej strany. Aj posledné pokusy zamerané na diskreditáciu Borisa Kollára sú z tejto dielne," odkázal.

Lipšic: Cieľom je zastaviť pravicovú vládu

Podľa Lipšica pritom vôbec nejde o diskreditáciu Kollára, lebo ak by o ňu išlo, stalo by sa tak ešte pred voľbami. "Cieľom tejto kampane je znemožniť vytvorenie stredopravej vlády a vystavenie viacerých mocných a vplyvných v tejto krajine trestnej spravodlivosti. Aj materiály, ktoré boli zaslané do médií dnes, sú posielané s odkazom, či mne nevadí, že Boris Kollár bol v kontakte s ľuďmi, ktorí boli zatknutí v časoch, keď som viedol rezort vnútra. Finančné skupiny a oligarchovia urobia všetko pre to, aby zostali stáť nad zákonom," myslí si Lipšic.

Preto opakuje, že aj jeho nominácia na rezort vnútra mala spôsobiť takú paniku, ktorá by znemožnila vytvorenie stredopravej vlády, tak sa o tento post nebude uchádzať.

"Najviac by sa potešila moja manželka a moje deti. Tie dva roky na ministerstve vnútra totiž predstavovali najťažšie obdobie pre moju rodinu. Ale som presvedčený, že ak má byť budúca vláda úspešná, je nevyhnutné, aby začal platiť zákon pre každého. Aby každý, kto poruší zákon, akokoľvek bohatý alebo vplyvný, bol postavený pred spravodlivosť. V opačnom prípade budú v preferenciách rásť len extrémisti s heslami o zabezpečení poriadku," dodal Lipšic.

01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár)
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
05. máj 2024 10:50